Eén sportbedrijf voor Beverwijk en Heemskerk: Sport IJmond Noord

Op 4 april 2024 was de officiële start van Sport IJmond Noord. Sportwethouders Ali Bal (Beverwijk) en Aad Schoorl (Heemskerk) en Bas de Wit, directeur Sport IJmond Noord zetten hun handtekening onder de samenwerking. Voorheen Stichting Sportaccommodaties Beverwijk is hiermee doorontwikkeld tot het loket voor sportaccommodaties in de gemeenten Beverwijk en Heemskerk. De nieuwe naam van het sportbedrijf past beter bij de opdrachten die het uitvoert voor beide gemeenten. In Beverwijk is Sport IJmond Noord per 1 januari ook gestart met sportclubondersteuning en vanaf 1 juli 2024 komen hier de voetbalvelden van ADO’20 en ODIN’59 bij.

Wethouder Aad Schoorl (gemeente Heemskerk): “We vertrouwen al langer op de dienstverlening van de SSB. We kijken dan ook uit naar de uitbreiding hiervan in de vorm van Sport IJmond Noord. We bieden hiermee één loket voor alle inwoners voor het gebruik van de sportaccommodaties.”

Ook wethouder Ali Bal (gemeente Beverwijk) ziet de voordelen van de samenwerking: “Door samen te werken zorgen we voor toekomstbestendigheid. Op de lange termijn houden we onze sportaccommodaties betaalbaar. Daarnaast helpt deze ontwikkeling om een zo goed mogelijke dienstverlening te bieden aan de gebruikers bij beide gemeenten.”

In de praktijk zijn de voordelen al duidelijk te zien, ziet ook directeur Bas de Wit van Sport IJmond Noord. “Sporters en sportaanbieders houden zich niet bezig met de grens van de gemeente. Heemskerk en Beverwijk zijn zo met elkaar verbonden dat je beide gemeenten als één verzorgingsgebied kunt zien. Inhuur van de binnensportaccommodaties vindt al over de grenzen plaats. Met deze ontwikkeling en de nieuwe naam zijn we voor iedereen te herkennen en zichtbaar. Voor gebruikers, opdrachtgevers, leveranciers en andere betrokkenen zijn wij vanaf nu hét sportbedrijf voor beide gemeenten.”

Sport IJmond Noord is bereikbaar via de website sportijmondnoord.nl of via het ongewijzigde telefoonnummer: 0251-234447.