Toename bezetting sportaccommodaties in Beverwijk en Heemskerk

In 2023 was er een toename te zien in de bezetting van de sportaccommodaties in Beverwijk en Heemskerk, zo blijkt uit cijfers van exploitant Sport IJmond Noord. Zowel in Beverwijk als in Heemskerk was er een toename te zien in het aantal uren gym en aantal uren sport.

De bezettingscijfers zijn weer op het niveau van 2019, het laatste jaar voor Corona. Directeur Sportaccommodaties Beverwijk Bas de Wit is met name verheugd dat het aantal sporturen weer op niveau is: ‘De sporters hebben de weg naar de sportaccommodaties weer gevonden. Niet alleen naar de vele verenigingen die IJmond-Noord rijk is, ook diverse anders georganiseerde sportaanbieders trokken menig sporter. Het leuke is ook dat een flink aantal groepen de binnensportaccommodaties bezetten die zelfstandig een sportactiviteit houden’. De vele huurders waardeerden de dienstverlening van Sportaccommodaties Beverwijk met een 8,3. ‘Een cijfer om trots op te zijn’, aldus De Wit.

Sporters

In Beverwijk waren de Sporthal Waterwijk en Sportzaal Elzenlaan het populairst. De dekkingspercentages lagen met respectievelijk 109% en 103% boven de landelijk gehanteerde norm. In Heemskerk is Sportzaal De Velst al jaren de meest bezochte sportaccommodaties. Afgelopen kalenderjaar was de bezettingsgraad 125%. Ook de Gymzaal Duitslandlaan scoorde goed met 95%.

Sport IJmond Noord beheert en exploiteert in opdracht van de gemeente Beverwijk en gemeente Heemskerk 17 binnen- en buitensportaccommodaties. Accommodatie huren? Klik hier.