Gymzaal

Eén sportbedrijf voor Beverwijk en Heemskerk: Sport IJmond Noord

Vanaf 1 april 2024 gaat Stichting Sportaccommodaties Beverwijk verder onder de naam Sport IJmond Noord. De nieuwe naam van het sportbedrijf past beter bij de opdrachten die het uitvoert voor de gemeenten Heemskerk en Beverwijk. Sport IJmond Noord voert het beheer, onderhoud en exploitatie van binnen- en buitensportaccommodaties uit. In Beverwijk is Sport IJmond Noord per 1 januari gestart met sportclubondersteuning.

Stichting Sportaccommodaties Beverwijk (SSB) verzorgt op dit moment het beheer en de exploitatie van de binnen- en buitensportvoorzieningen van de gemeente Beverwijk. In Heemskerk verzorgt SSB sinds 2017 het beheer en de exploitatie van verschillende binnensportvoorzieningen. Vanaf 1 juli 2024 komen hier de voetbalvelden van ADO’20 en ODIN’59 bij.

Wethouder Aad Schoorl (gemeente Heemskerk): “We vertrouwen al langer op de dienstverlening van de SSB. We kijken dan ook uit naar de uitbreiding hiervan in de vorm van Sport IJmond Noord. We bieden hiermee één loket voor alle inwoners voor het gebruik van de sportaccommodaties.

Ook wethouder Ali Bal (gemeente Beverwijk) ziet de voordelen van de samenwerking: “Door samen te werken zorgen we voor toekomstbestendigheid. Op de lange termijn houden we onze sportaccommodaties betaalbaar. Daarnaast helpt deze ontwikkeling om een zo goed mogelijke dienstverlening te bieden aan de gebruikers bij beide gemeenten.

In de praktijk zijn de voordelen al duidelijk te zien, ziet ook directeur Bas de Wit van Sport IJmond Noord. “Sporters en sportaanbieders houden zich niet bezig met de grens van de gemeente. Heemskerk en Beverwijk zijn zo met elk

aar verbonden dat je beide gemeenten als één verzorgingsgebied kunt zien. Inhuur van de binnensportaccommodaties vindt al over de grenzen plaats. Met deze ontwikkeling en de nieuwe naam zijn we voor iedereen te herkennen en zichtbaar. Voor gebruikers, opdrachtgevers, leveranciers en andere betrokkenen zijn wij vanaf nu hét sportbedrijf voor beide gemeenten.

De naamswijziging naar Sport IJmond Noord wordt vanaf april 2024 zichtbaar, zowel bij alle sportaccommodaties in Heemskerk en Beverwijk als online via de website sportijmondnoord.nl. Het telefoonnummer blijft hetzelfde: 0251-234447.