Gymzaal opslagruimte

Sportbox ruimer toegankelijk voor sportaanbieder

Voor het nieuwe schooljaar hebben de 3 vaste gebruikers van de Sportbox, te weten Dali College, Skills VMBO en Het Forta, met Stichting Sportaccommodaties Beverwijk (Sport Beverwijk) nieuwe exploitatieafspraken gemaakt waarin de Sportbox ruimer toegankelijk is voor sportaanbieders.

Sinds 2009 is de Sportbox op werkdagen na 17:00 uur te huur via Sport Beverwijk, de stichting die in opdracht van de gemeenten Beverwijk en Heemskerk 17 binnen- en buitensportaccommodaties beheert en exploiteert. Op wens van enkele sportaanbieders hebben Sport Beverwijk en de 3 scholen afgesproken dat de Sportbox met ingang van het onlangs gestarte sportseizoen ook in de weekenden en schoolvakanties gebruikt kan worden door sportaanbieders, uitgezonderd momenten dat de scholen de Sportbox gebruiken voor bijvoorbeeld examens.

Bas de Wit, directeur Sport Beverwijk, is erg blij met deze ruimere verhuurmogelijkheden. ‘Enkele sportaanbieders moesten voorheen tijdens schoolvakanties sporten in andere locaties, dit gaf vooral onduidelijkheid richting de sporters. Vanaf dit sportseizoen is dat niet meer nodig en kunnen zij ook in de schoolvakanties in de vertrouwde accommodatie te recht. En met de ruimere openstelling zijn er voor de vele sportaanbieders in onze regio meer mogelijkheden om binnen te sporten, zeker in de drukke wintermaanden een welkome aanvulling. De medewerking van de 3 scholen is heel soepel verlopen. De ruimere openstelling vinden zij belangrijk om meer sport- en beweegaanbod te kunnen faciliteren.’

Sportbox
De Sportbox is de vaste locatie voor al het bewegingsonderwijs van het Dali College, Skills VMBO en Het Forta. De Sportbox, gevestigd aan de Plesmanweg 450 in Heemskerk, bestaat uit zes gymnastieklokalen, waarvan er drie aaneen te schakelen zijn tot een sporthal. De drie losse gymzalen bevinden zich op de benedenverdieping en de sporthal bevindt zich op de bovenverdieping. Op de tussenverdieping bevinden zich de kleed-en doucheruimten. Klik hier voor de verhuurmogelijkheden.

Gymzaal binnenkant